Biztonsági kamera

A modern világhoz elkerülhetetlenül hozzátartoznak a biztonsági kamerák. A bankokban, áruházakban, nagy bevásárló központokban, és számos más üzletben, intézményben találkozhatunk velük, sőt: egyre több a kültéri térfigyelő kamera rendszer a városok forgalmasabb közterületein is.

Míg régebben a biztonságtechnikában csak ritkán alkalmazott kiegészítő elem volt a biztonsági kamera, addig napjainkra komplex védelmi megoldások részeként, akár komolyabb számítógépes rendszerekkel összekötve funkcionál. Gondoljunk csak a repterekre, ahol a biztonsági kamera rendszer nem csupán figyel és rögzít, de az emberi látás és arcfelismerő képesség határain túlmenően, képes automatikusan kiszúrni egy-egy gyanús alakot vagy eseményt, és az alkalmazott biztonsági szoftvertől függően akár figyelmeztető jelet is küldeni a megfelelő helyre.

A biztonsági kamera rendszerek működése

Az 1970-es évektől kezdve a biztonságtechnikai megfigyelés gyökeres változásokon ment át. A VHS szabvány bevezetésével rohamos fejlődésnek indult a videós képrögzítés metódusa és eszköztára. A gyors technikai fejlődés, az informatika megjelenése új lehetőségeket teremtett számos területen, többek között a CCTV (Closed Circuit Television, azaz Zártláncú Televíziózás) iparágban is. A CTV lényege, hogy a kamera - adott esetben biztonsági kamera - élő képeit, illetve a rögzített videoanyagot csak az arra jogosult személy nézheti meg a videoközpontban, ellenben a televíziózásban alkalmazott broadcasting (nyílt műsorszórás) elvével. Az ilyen típusú biztonsági kamera rendszerek zárt láncát a kamerák, a rögzítő egység, a videomagnó és a monitorok alkotják.

A biztonsági kamera rendszer első eleme maga a kamera, amely a képet videojellé alakítja. Szinte minden mai kamera és biztonsági kamera ugyanazon az alapelven működik. A CCD (Coupled Charge Device, azaz Töltés-Csatolt Eszköz) elektromos töltésekké alakítja a fényelemeket, és az így kapott videojelet már gond nélkül lehet továbbítani a fogadásra képes eszközök felé. A jeltovábbítás történhet kábelen keresztül, vagy rádiófrekvencián, illetve mikrohullám segítségével.

Biztonsági kamera típusok

A megfigyelésre szánt biztonsági kamerák több szempont szerint csoportosíthatók, például:

  • - fekete-fehér vagy színes,
  • - alacsony vagy nagy felbontású,
  • - analóg vagy digitális jelfeldolgozású,
  • - beltéri vagy kültéri,
  • - hagyományos vagy infra,
  • - normál vagy vandálbiztos kivitelű, stb.

A Global-BHG System által forgalmazott készülékek korszerű, a MABISZ által ajánlott termékek, amelyek között többféle típusú és tudású berendezés található. Tekintse meg biztonsági kamera választékunkat, és amennyiben kérdése lenne, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Fehér biztonsági kamera

Tovább termékeinkhez: Megfigyelő kamera rendszerek